Niedźwiedzie polarne

Są jednymi z największych drapieżników lądowych.

Samce mogą osiągać wagę do 700 kilogramów i długość do 3 metrów. Wysokość w kłębie może dochodzić do 1,5 m. Samice są mniejsze a ich waga może dochodzić do 300 kilogramów przy długości 2,1 m.
Więcej o niedźwiedziach polarnych

Podobne tematy